undefinedNevím, jestli je to moje výhoda anebo mínus, že bujaré oslavy Silvestra a příchodu Nového roku nemám prostě příliš v lásce. Zábavu zbožňuji, ale bouchání petard a rachejtlí mě děsí natolik, že jsem raději doma. Také mám dost rodinných a přátelských návštěv i večírků, které jsou spjaty s vánočním časem. Připadá mi, že celý rok po sobě nikdo ani neštěkne a o Vánocích se lidi tak šíleně milují.

Zase je o rok více

Jak říká každý rok moje mamka, a vždycky u toho brečí. Přijde mi to taky nostalgické. Vždycky přemýšlím, co jsem vloni dělala a mohla udělat jinak a také na své blízké, které jsem měla ráda, a už tu se mnou nejsou. A pak začnu brečet taky. To je fajn Silvestr, který doma prožíváme. A dát si novoroční předsevzetí? To mě ani nenapadne. Spíše si dělám takový souhrn událostí o zdraví, financích, dětech, dovolené a svých pracovních potřebách.

Předsevzetí nejsou vůbec na škodu

A co si tedy myslím o novoročním předsevzetí? Určitě není na škodu. Když pomineme ta klasická typu, zhubnu, budu se lépe učit, začnu šetřit, přestanu kouřit a pít, začnu jíst zdravě, budu sportovat anebo budu se více věnovat výchově dětí, je slib, který si sami sobě dáváme vzácný. Nejlepší je, dát si takovou přísahu, která je splnitelná a nezačínat s velkými nároky. I když na druhou stranu vysoké cíle někoho motivují k lepším výkonům. Asi vše záleží na každém z nás. Ideální je podpora od partnera, dětí a rodičů. Bývá to ovšem naprosto naopak a posmívají se, že to zase nedokážeme! Dejte na frak své vůli, lenosti i blízkým a odhodlejte se ke změně. A máte skvělý začátek pro slibné novoroční předsevzetí, nemyslíte?

A co se chystáte letos dodržet anebo porušit Vy?