I pro nás neaktivní sportovce. Lyžování, snowboard, sáňkování anebo pořádná koulovačka patří k doménám zimní dovolené. Nejčastěji v období Vánoc, pololetních a jarních prázdnin. V naší rodině je to s lyžováním tak napůl. Můj dědeček měl lyžování v malíčku. Můj tatínek už lyže sice schoval, ale rád vzpomíná na sjezdy kopců v okolí. Vzhledem k tomu, že mám Beskydy skoro za zády, je to ostuda.

undefined

Vybavení a chuť do sportu

Lyžařský výcvik na základní škole byl odrazovým můstkem pro všelijaké kreace na sněhu. Musím říci, že jsem nepatřila k nehorším ani k nejlepší. Abych pravdu řekla, nějak mě lyžování neuchvátilo. Lyžák na střední škole pod vedením třídního učitele, který byl záchranářem, stál za to. Pěkně nás proháněl, ale ani to mě nepřesvědčilo o tom, si tento sport zamilovat. Láska k horám, především v létě mi ovšem zůstala. Daleko více jsem si oblíbila bruslení. Jen si na něj udělat čas od času chvilku. Ono je to s tím zimním sportem na hraně. Asi bych se měla více hýbat, ale jsem taky trochu líná.

Moje děti a lyžování

Vloni absolvoval můj syn lyžák. Prý tam bylo fajn, ale lyžovat ho nebaví. Tak to asi zdědil po mě. Raději si zahraje fotbal anebo jezdí na kole. Dvouletý prcek bude zřejmě jiného kalibru. Je aktivní a sportovně nadaný. Tak si třeba to lyžování a bruslení budu muset zase osvěžit. Kdoví, třeba mě chytne za srdce a zcela mu propadnu.

Vysoké ceny horských pobytů

Zimní příroda není nic pro mě. Ráda se projdu, ale jen na chvilku. Když jsem byla dítě, vydržela jsem bruslit s kamarádkami celé hodiny. Mnohem raději mám jaro, léto a podzim, kdy se člověk více na čerstvém vzduchu vyřádí. Je pravdou, že uvažujeme o relaxaci na horské chatě, kde je bazén, aby si přišly na své i moje nelyžující dětičky. Nevylučuji ovšem, že mě nepopadne chuť na to sjet svah a ukázat svým potomkům, že nejsem tak sportovně nemožná.

Máte rádi hory v létě anebo v zimě? Jsou lyže a brusle vašimi kamarádkami?