Vždycky jsem toužila po loknách a vlasech ve tvaru prstýnků. Musím se ovšem spokojit s rovnými, ale naštěstí hustými vlasy. Tiše závidím ženám jejich vlny. Mají tolik možností k úpravě. Mohou si kudrlinky ještě více zvýraznit anebo je narovnat žehličkou.

Všude číhají nástrahy

undefinedVlnité, kudrnaté, ale bohužel i nepoddajné, to jsou synonyma, a to je faktem. Citlivost, a tím i hlubší péče, to bohaté lokny potřebují. Ženy s takovýmito vlasy by měly používat šampóny a kondicionéry s jojobovým olejem, pšeničnými proteiny, regeneračními složkami a výživnými maskami. Věděli jste, že i násilné česání a špatný výběr hřebenu s ostrými konci a kuličkami může vlasy poškodit? Také časté lakování, fénování a záření ze solárií nejsou dobrými kamarády. Rafinovaný produkt pro lehký a zdravý výsledek zaručí tekuté krystaly, olejíček, který se vetře do vlasů a rázem oslní účes krásným vzhledem.

Barvení je pro vlásky velmi namáhavé, a proto potřebují dokonalou regeneraci. Zábaly si může vytvořit každá žena doma. Oblíbené jsou kůry z olivového oleje, vajec, tvarohu, medu, citronu anebo jogurtu. Zničené a vysílené konečky vlasů a kudrliny rozjaří a dodají jim potřebný lesk. Zábaly by měly být nanášeny alespoň jednou až dvakrát za týden.

Kudrlinky pěkně v řadě

Podpořit své vlnky nedá s moderními přípravky žádnou námahu! Atraktivními se staly krémy na vlny. Nanášejí se lehce do rozčesaných vlasů a jsou k dostání v různých silách fixace. Spreje a vosky dají vlnkám šmrnc. Ekologický lak na vlasy je nejvhodnějším pomocníkem pro dokončení skvělého účesu.

Čáry máry fuk a vlny jsou fuč!

Tak jako ženy s rovnými vlasy touží po kudrlinkách, je tomu i naopak. Rovné prameny vlasů jsou překrásné a vypadají přírodně. Narovnání vln lze získat žehlením. Před takovýmto úkonem je vynikající chránit svoje vlásky přípravkem proti teplu a vysokému žáru. Žehlí se jen suché vlasy! Hladký vzhled bez chybičky doladí produkty značky Wella, Lóreál, Kallos, Matuschka, Matrix, Syoss, Curl anebo Schwarzkopf.

Myslet na péči a kvalitu výrobků pro vlasovou výživu, regeneraci a styling je velice podstatné. Jen značkové výrobky se dobře vstřebávají, dopřávají vám kontrolu nad kudrlinami, chrání je před krepatěním, vyživují je a neslepují. Výsledek je překrásný účes, hladký a zcela trendy.

Zdravá výživa je skvělý začátek

Kouříte, přejídáte se sladkostmi a tučnými jídly a dokonce máte v oblibě alkohol? I tyto zlozvyky mají velký podíl na nic neříkajících, nejen kudrnatých vlasech. Jen značkový šampón a super drahá maska nestačí! Pokud nejste schopné zaručit svým vlasům dostatek vitamínů v běžném jídle, masu, vejcích, ovoci, zelenině, mořských rybách, obilovinách, játrech a sýru, vyzkoušejte doplňky stravy. Podpoří lesk, vitalitu a bohatost, díky vitamínům skupiny B, C, selenu, mědi, zinku a zdravým kyselinám.

Zdraví vlasů, nehtů a pokožky celého těla začíná přeci uvnitř! Kolik peněz utratíme za kosmetiku? Doplnit své tělo vitamíny by bylo možná mnohem snadnější a levnější! Myslíte si to také?

Michaela