undefinedVánoční svátky utečou jako voda a Nový rok uvítá skvělými změnami. Spíše klidnější a odpočinkový sváteční čas vystřídá veselí oslav Silvestra. Lednové a únorové dny patří plesové sezóně, kterou muži, ale hlavně ženy milují. Mohou se naparádit a provětrat šatník. Udělat dojem na své kamarády, kolegy z práce a třeba i šéfa, nemusí být velký oříšek. Znáte tu euforii kolem nakupování, shánění a čekání na večer plný emocí, zábavy a dobré nálady?

Vše začíná báječným nápadem

Patříte mezi ženy, kterým vystačí jedny šaty na více plesů a večírků anebo uspějete vždy něčím v záloze? Šílíte, když prostě nemáte, co na sebe? Musím se přiznat, že nejsem plesový typ, ale když už někam jdu, chci vypadat co nejlépe. Přípravy mi zaberou docela dost času. Nejzapeklitější úkol je pro mě výběr šatů a botiček. Jen ta představa, že se na podpatcích budu vznášet celé hodiny, je pro mě děsivá. Vybrat pohodlnou a přitom trendy obuv, je tedy na místě. Šaty mám ráda moderní, prostě sexy, žádná šedá myška. Od toho přeci plesy a večírky jsou, udělat dojem a být středem pozornosti. Jako každá žena miluji, když mi ostatní muži lichotí a říkají, že mi to sluší. Nechávat přípravy na poslední chvíli anebo je odbýt mi přijde nerozumné.

Sprcha povzbudí

Studenohorká sprcha mi vždy probere celé tělo. Namazat se voňavým krémem a použít deodorant je pro mě základ. Zvolit kvalitní make-up je pro tuto příležitost velmi důležité. Výraznější líčení je povoleno. Zvýraznit oči třpytivými stíny a řasenkou, obočí tužkou a rty pěknou rtěnkou je mým rituálem. Potrpím si i na pěkné ruce a vhodně nalakované nehty. Ozdobené prstýnky a řetízkem jsou pak okrasou celého večera. Vždyť rukou se všech dotýkáte a neustále s nimi něco děláte. Schovat se prostě nedají. To platí i o chodidlech a nehtech na nohou. Otevřená obuv prozradí všechny nedostatky, a to by byla velká škoda. Parfém, který svou vůní povzbudí, nikdy nezapomenu.

Účes na jedničku

Potřebujete se na plesu skutečně blýsknout anebo naštvat svoji sokyni? Navštivte kadeřnický salón. Každá správná kadeřnice je i mistryní na společenské účesy. Pokud nechcete nechat nic náhodě a oslnit účesem, který je pro nadcházející sezónu skutečně trendy, je to ta nejrozumnější volba. Domácí příprava účesu je namáhavá a zabere spoustu času. V módě jsou neustále kudrlinky, velké lokny, které si i já pravidelně volím díky rychlé pomoci natáček. Delší vlasy se mohou spojit v drdoly a pletence. Ty jsou momentálně velmi atraktivní. Ženy s krátkými vlasy mají o úpravu postaráno snadněji, možná jen trochu natupírovat anebo naopak uhladit gelem. Vybrat kvalitní ozdobu do vlasů anebo čelenku, je módní záležitostí. Základní manipulátor a dobrý pomocník dobré nálady je úsměv od ucha k uchu!

Těšíte se na zimní rej a období plesů? Rády se parádíte a utrácíte za šaty i kadeřníka? Anebo si vystačíte s jednou hezkou róbou a lodičkami?