undefinedVzhledem k tomu, že jsem dvojnásobná matka, na svůj krátký svobodný život jen sladce vzpomínám. Práce a starost o děti mě natolik naplňuje, že čas na koníčky, vzdělávání a postup v kariéře, je pro mě takřka nemožný. Přečíst si knihu, jít si zaběhat anebo jen tak relaxovat ve vaně, jde jen stěží. I když se snažím věnovat, ve svém nabitém denním programu, nějakou tu chvilku sama sobě, více se orientuji na výchovu dětí.

Když docházejí síly

Je pravdou, že občas závidím mladým svobodným kamarádkám, že si jdou svou cestou za kariérou a užívají si volné večery v romantickém objetí partnera nepartnera. Bez hádek kvůli křiku dětí, penězům a povinnostem, které na sebe manželé navzájem svalují. Je idylka single žijících mužů a žen záviděníhodná anebo je život bez stálého partnera nudný a smutný? Do jakého věku je samota, která je hlavním znakem single, únosná? Kdy začne člověk toužit po dětech, rodině, ale hlavně pevné lásce až do posledního dechu? Je kariéra, osobní růst, založení vlastní firmy, peníze a jistota výdělku bez závazků, v životě precedens?

Někdy všechno zamrzí

Srovnání ženy single a dvojnásobné matky je zřejmý. Ne že by to bylo pravidlo, ale ženy žijící život bez závazků, směřují veškerý svůj čas na sebe. Pečují o tělo, vlasy, zdravý životní styl a vzdělání. Zasloužilým maminkám je pěkný a upravený vzhled občas cizí. Jemná úprava se stává nadlidským výkonem a svoje priority přikládají do dokonalosti vzhledu svých potomků. Nepřicházejí tak o svou budoucnost a pohodový život? Věřte, že určitě ne. Shon a starost o malé ratolesti časem zmizí a maminky si začnou budovat nový styl života a budoucnost samy. Zde přichází chvíle pro zralé a zkušené ženy, aby se vzdělaly a daly svému životu komfortní rozměr.

Ochutnat pocit svobody je krásný, a proto je fajn strávit čas od času prodloužený víkend s partnerem bez dětí. Zatímco single lidé si mohou užívat svobodného života plnými doušky kdykoli a kdekoli, zadaní se drží pravidly, která jsou samozřejmá pro rodinný harmonický život. Každý si může vyhodit z kopýtka, ale single muž či žena se nemusí nikomu zpovídat a vysvětlovat, kde tak dlouho a hlavně s kým byli.

Jak dlouho je tedy single život dokonalý a kdy je čas ho ukončit? Je faktem, že muži mohou upevňovat svou kariéru bez ohledu na to, jestli mají děti či ne. Ženy jsou na tom podstatně hůře, protože rozhodnutí pořídit si dětičky se prostě nedá smazat. Jsou vyšší funkce a prestižní práce výsadou jen mladých anebo bezdětných žen? Děti mají tu kouzelnou moc vymačkat z člověka všechno bez ohledu na to jakého je věku, vzdělání anebo povolání.

Myslíte si, že je život plnohodnotný bez partnera a dětí? Kdo vám bude dělat radost a starat se o vás, když už budete staří?